Elkezdődött a bólyi elkerülő út kivitelezése

Baranya

Bóly Város Önkormányzata 800 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Bólyi Ipari Park IV. fejlesztési ütemének megvalósítására. A sikeres közbeszerzési eljárás lezárultát követően, 2017. július 31-én adták át a munkaterületet, az útépítés kivitelezése megkezdődött.

Az ipari park jelenleg nem rendelkezik közvetlen kapcsolattal az autópálya felé, kizárólag a városközponton áthaladva érhető el. Az áthaladó forgalom igen jelentős zajterheléssel, levegőszennyezéssel jár, amely csökkenthető a tervezett út megvalósításával. Lehetővé válik a Bóly Ipari Park közvetlen bekapcsolása az országos közúthálózatba.

A pályázat egyik eleme az ipari parkot megközelítő, a várost elkerülő út építése. A tervezett út közvetlen csatlakozást biztosít a bólyi elkerülő úthoz, majd az M60-as autópálya le- és felhajtójához. Az út az 5714. j. Szajk-Bólyi összekötő út 4 +215 km szelvényében, az országos közút szelvény szerinti bal oldalán indul, a közútra merőlegesen és a Bóly város déli részén található ipari park 5704. j. Bezedek-Bólyi összekötő úthoz csatlakozó, megvalósult feltáró út végszelvényéhez csatlakozik.

A sikeres közbeszerzési eljárás lezárultát követően, 2017. július 31-én adták át a munkaterületet, az útépítés kivitelezése megkezdődött.

Az útépítés mellett a projekt keretében az ipari parkban felépítésre kerül egy univerzális, 2500 m2 alapterületű üzemcsarnok, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, amely tovább bővíthető. A csarnokra vonatkozó tervek elkészítése jelenleg zajlik, a kivitelezés munkálatai várhatóan 2018 év elején kezdődhetnek meg.

A megépült csarnokot az önkormányzat bérbe kívánja adni. A beruházás közvetlen munkahelyteremtést eredményez, hozzájárulva a magasan képzett helyi és térségi fiatalok helyben tartásához, akik meghatározó szerepet tudnak felvállalni a térség gazdasági és társadalmi életében.

Az 57,75 hektár nagyságú Bólyi Ipari Parkban közel 30 vállalkozás működik, mintegy 980 főnek biztosítva munkahelyet. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.