Megkezdődött a fűtési szezon

Baranya

Szeptember 15-én kezdődött a fűtési időszak, ami a következő év május 15-ig tart. A távfűtött lakóépületek 97 százalékának olyan megállapodása van a PÉTÁV Kft.-vel, amely leegyszerűsíti a fűtésindítási, és fűtésleállítási eljárást.

A lakóközösségek felhatalmazása alapján PÉTÁV Kft. az időjárási viszonyoktól függően helyezi üzembe, illetve üzemen kívül a fűtőberendezések központi elemeit. Így a fogyasztók a hőszolgáltatást anélkül tudják igénybe venni, hogy a lakótársakkal folyamatosan egyeztetni kellene az épület fűtésének beindításáról és leállításáról.

A lakóépületekben – a várható kedvező időjárásra való tekintettel – szeptember 15-én nem válik szükségessé a hőközponti fűtőberendezések üzembe helyezése. A lakóépületekben a várható kedvező időjárásra való tekintettel – szeptember 15-én nem vált szükségessé a hőközponti fűtőberendezések üzembe helyezése. Az időjárás előrejelzések szerint az előttünk álló hétvégén az átlagosnál melegebb, majd a jövő héten az átlagosnál hűvösebbre fordul az időjárás.