Speciális nyári egyetem kínai hallgatóknak a PTE-n

Baranya

A Pécsi Tudományegyetem Külügyi Igazgatósága és a Bölcsészettudományi Kara egyedülálló nyári egyetemet rendez 2017. július 10. és augusztus 4. között. A programban 35 kínai hallgató vesz részt, akik a Hangzhou Normal University-ről érkeztek, és anglisztikát, valamint neveléstudományt tanulnak a négy hét során.

Az akadémiai programokat a Bölcsészettudományi Kar biztosítja, míg a szabadidős programokat, valamint a nyári egyetem teljes körű szervezését a Külügyi Igazgatóság végzi. A tanórákon túlmenően számos programot biztosítanak a szervezők annak érdekében, hogy a kínai hallgatók minél jobban megismerjék hazánkat, valamint a magyar kultúrát. A nyári egyetem résztvevői megismerkednek Pécs nevezetességeivel, ellátogatnak többek között a Zsolnay Kulturális Negyedbe, de kirándulást tesznek Budapestre és Orfűre is. A magyar kultúráról szerzett ismereteikről egy speciális kulturális vetélkedő során adhatnak majd számot a kurzus végén.

A nyári egyetem nyitó rendezvényét 2017. július 10-én tartották a BTK Kari Tanácstermében, ahol Dr. Erdősné Bognár Márta dékánhelyettes asszony köszöntötte a nyári egyetem résztvevőit, majd Dr. Pozsgai Gyöngyi, a Külügyi Igazgatóság munkatársa mutatta be az egyetemet, és ismertette a programot. A kínai hallgatókat ittlétük során a PTE magyar és kínai hallgatóiból álló mentorcsapat segíti.