Százmilliós fejlesztés a komlói ipari parkban

Baranya

Több mint 150 milliós összköltségű infrastrukturális fejlesztés indulhat rövidesen a Komlói Ipari Parkban. A pénz fele, mintegy 80 millió forint egy sikeres pályázat révén áll majd rendelkezésre.

Hivatalosan az önkormányzat tulajdonában álló Komlói Fűtőerőmű Zrt. adta be a pályázatát az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjának vonatkozó fejezetére. A bírálóbizottság tegnapi döntése szerint a teljes projektösszeg felét, egészen pontosan 78 157 464 forintot meg is kapott a pályázat. A szerződés aláírására rövidesen sor kerül, így jövő elején kiírhatóak lesznek a közbeszerzési pályázatok a kivitelezési munkákra. A teljes beruházás várhatóan a következő év végére fejeződik majd be.

"Az elnyert összeg a saját fejlesztési forrásainkkal kiegészítve lehetővé teszi, hogy számottevő infrastrukturális fejlesztést hajtsunk végre az ipari parkban" – nyilatkozta Polics József polgármester. Ez egész konkrétan utak, járdák és közvilágítás kiépítését, valamint a csapadékvíz-elvezetés megoldását jelenti a Tröszt utcában és környékén.

"Ahhoz, hogy további befektetőket és munkahelyteremtő vállalkozásokat csábítsunk Komlóra, elengedhetetlen, hogy megfelelő feltételeket teremtsünk számukra. Ehhez az első lépés egy olyan környezet megteremtése, ahol a nélkülözhetetlen közműveken túl megfelelő utak és egyéb infrastrukturális elemek is elérhetővé válik. Erre építve megnyílhat az út a helyi ipar további fejlesztése előtt – sorolta a további várható előnyöket a városvezető.

Pannon TV/Komló Önkormányzata