Szentlőrincen a tornaterem is korszerűbb lesz

Baranya

Jelentős iskolafejlesztés várható jövő őszig a kisvárosban, a Szentlőrinci Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mintegy 143 millió forintból újul meg.

Mint Kalapáti Attila Ádám, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatója megkeresésünkre elmondta, a központ egy EFOP pályázaton nyerte el a forrást.

Az Európai Unió által finanszírozott Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program segítségével az 521 diákot oktató nyolcosztályos iskolában idén a terveket készítik el és előkészítik a kivitelezést, amelyben a főépület homlokzati szigetelést kap és a nyílászárókat is korszerűbbekre cserélik. Az oktatás modernizálását, minőségének emelését célzó fejlesztés további része lesz a tantermi felszerelések korszerűsítése, új eszközök beszerzése. Emellett informatikai rendszerfejlesztés is része a programnak, amely révén lehetővé válik az elektronikus napló bevezetése.

Nemcsak az Ifjúság úti iskolában, de a Kodolányi úton is dolgoznak majd, a tornaterem külső-belső felújítása is megvalósulhat. A program része az elavult tornatermi öltözők felújítása és a vizesblokkok korszerűsítése, valamint új tornatermi eszközök beszerzése is. A tankerületi igazgató szerint az előkészítő és a kivitelezési munkálatokat is úgy tudják időzíteni, hogy azok nem zavarják majd az iskola különböző egységeiben folyó oktatási, nevelési munkát. A teljes fejlesztés és felújítás befejezésének tervezett időpontja 2018 októbere.