Véget ért a 10. Ördögkatlan Fesztivál

Baranya

Véget ért a 10. Ördögkatlan Fesztivál. A helyiek, a látogatók és a szervezők egyöntetű állítása szerint a jubileumi sikerült a legjobban a Katlan 2008 óta tartó sikertörténetében.

Sikeresen véget ért a 10. Ördögkatlan fesztivál. Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd, Beremend, a Mokos Pincészet és a Vylyan Terasz több mint 600 programot nyújtott a mintegy 80-85.000 látogatónak. Koncertek, színházi produkciók, kiállítások, gyermek és családi programok kaptak helyet a dél-baranyai településeken.

Az évfordulón a szervezők egy „Best of Katlan”-programot állítottak össze, és visszahívták az elmúlt évtized legsikeresebb fellépőit, köztük többek között Alexander Balanescut és Dresch Mihályt, a Pintér Béla Társulatot és a francia Galapiat Cirkuszt, Lajkó Félixet és a belga Summer Rebelliont, a Forte Társulatot és az Aradi Kamaraszínházat.

A zárónapon Cseh Tamásra rendkívüli esttel emlékeztek meg a szervezők: a Szoborparkban többezren hallgatták, ahogy Beck Zoli házigazdaként színpadra szólította azokat a művészeket, akik újrateremtették Tamás és Leonard Cohen dalait, köztük: Rozs Tamás és Csoóri Sándor, Budapest Bár, Kiss Tibor, Kolonits Klára és Dinyés Dániel, Másik János és a Wombo zenekar. Az est jelképe „apáink kalapja” volt, mely kalap a Csönded vagyok közös eléneklése után kivetítődött a Szoborpark falára – Tamás és Leonard kalapját egész éjjel láthatták még Horvátországból is.