Zöld utat kaptak a zöld programok

Baranya

A környezettudatos magatartást célzó fejlesztések alapja, hogy tudatosan, az életkori sajátosságnak megfelelő módszerekkel hozzák közelebb az élővilágot az emberekhez. Ehhez nyújt támogatást a Duna-Dráva Cement Kft. által már 7. alkalommal összesen 7,5 millió forint értékben meghirdetett Zöld Megoldás-pályázat.

Ötletes, az élményszerzésre és a tevékenységorientált tanulásra épülő iskolai kert jön létre a pécsi Bártfa Utcai Általános Iskolában. A gyógy-, fűszernövény- és zöldségeskert, a készségfejlesztő taposóösvény és a madár-, illetve rovarbarát udvar kialakításban a diákok, a pedagógusok és a szülők is részt vesznek majd.

Szintén az iskolások környezettudatos nevelését támogatja a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola Élhetőbben az élhetőben elnevezésű projektje. A fejlesztés különlegessége, hogy azokat a belső tereket helyezi a középpontba, ahol a gyermekek sok időt töltenek.

Másodszor nyert támogatást a Szavai Óvoda komplex környezeti nevelési programja. A korábban megvalósított madárbarát óvodaudvart további oktató és élményelemekkel bővítik. Kiegészül a madárbarát tanösvény, többek között interaktív foglalkoztató teret és fűszerkertet is létrehoznak.

Aktív, nyitott és empatikus gyermekek nevelésére törekszenek a Siklósi Óvoda és Bölcsőde Köztársaság Téri Tagóvodájában, ahol a négy őselem megismerésével, interaktív táblákkal fogják felhívni a legkisebbek figyelmét a környezetvédelemre.