A helyi gazdaság legjobbjait díjazták

Gazdaság

Üzleti estély keretében adta át hagyományos éves kitüntetéseit a legjobban teljesítő vállalkozásoknak, cégvezetőknek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi Kamara. A 2015-ben Baranya megyében kimagasló gazdasági tevékenységet végző vállalkozókat, kézműveseket, a szakképzés és idegenforgalom terén dolgozókat ismerték el. A pécsi rendezvény egyben jótékonysági est is volt.

A megye gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményért járó legmagasabb elismerést, a Baranya Gazdaságáért Díjat dr. Hüse István, a régió legnagyobb gépipari összefogása, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter elnöke vehette át. Az Év Üzletembere dr. Benyeda János lett, aki kitartó munkával és fejlesztésekkel világviszonylatban meghatározó és jelentős vállalkozást hozott létre Mohácson. Az Angster József Díjat, amelyet a Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményért adja a kamara, 2015-ben Romeisz Norbert, a pécsi Rovitex Hungária Kft. ügyvezetője érdemelte ki. Életmű Díjban részesült Lakics László, a Lakics Kft. alapítója, aki 30 éves munkájával egy ma európai szinten elismert, több száz család megélhetését biztosító vállalkozást épített fel és működtet. Az Év Fiatal Üzletembere Díj tulajdonosa Kiss-Bartos Réka, a környezetvédelem területén működő pécsi Ökotrade Kft. ügyvezetője lett.

 

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a Baranya Megyei Üzleti Estély védnöke Beszédében elmondta, hogy Baranyában és Pécsett is a kis- és közepes vállalkozások jelentik a gazdaság motorját, a foglalkoztatotti létszám több mint 70 %-a ezekben a cégekben dolgozik.  Ez egy olyan társadalmi erő és fontos szegmense az életünknek, amelyet meg kell becsülni és osztozni sikereikben.

 

-          A baranyai vállalkozások rendkívül jó potenciállal rendelkeznek, Pécs és a megye lakosságának összetétele, a város infrastruktúrája, az egyetem, az egyetemi kutatóbázisok jelenléte olyan lehetőséget adnak, amely lehetővé teszi a 21. századi iparágak kihasználását. Ezekkel a lehetőségekkel élniük kell a kis- és középvállalkozásoknak, nyitniuk kell az új technológiák, a kutatás-fejlesztés és innovációs területek felé. A kormány elkötelezett Pécs és Baranya gazdaságának fejlesztésében. Minden remény megvan arra, hogy a megyeszékhely az öt legsikeresebb hazai város közé lépjen.

 

 

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta:

-          A Barranya Megyei Önkormányzat fontos szerepet játszhat a megye gazdasági életének előremozdításában, hiszen a Kamarával és a Kormányhivatalllal együttműködve folytatjuk a Foglalkoztatási Paktumot. A Területi és Településfejlesztési Operatív program keretében célzott források állnak rendelkezésre ipari területek és ipari parkok fejlesztésére. Bízom abban, hogy a jövő évi díjátadón már konkrét, megvalósult beruházásokról is beszámolhatunk.


Az üzleti est bevételét a kamarai bálok korábbi kezdeményezése alapján a Gyerekklinika javára ajánlották fel.A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.