Hárommilliárdból fejlesztik a pécsi ipari parkokat

Gazdaság

A legutóbbi közgyűlésen döntöttek úgy a képviselők, hogy összességében hárommilliárd forintos fejlesztés keretében fejlesztik a Déli Ipari Parkot és a Pécsi Ipari Parkot. A beruházások során elsősorban új üzemcsarnokokat és a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket hajtják végre, hogy a helyi kkv-k, valamint a Pécsen letelepülni szándékozó befektetők számára nyújtsanak megfelelő termelői környezetet.

A Területi Operatív Program nyertes pályázatai között szerepelt a pécsi városfejlesztési társaság által benyújtott pályázatok, így a Déli Ipari Parkban egy 16 hektáros területet közművesítenek teljesen, emellett a szükséges utakat is kialakítják, valamint parkolót és buszöbölt is kialakítanak. Mindezt egymilliárd forintból.

Szintén sikeres pályázat ad lehetőséget arra, hogy ugyanezen a területen egy kétezer négyzetméteres ipari csarnokot és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítményeket építsenek 400 millió forintból. Ettől a fejlesztéstől az önkormányzat a foglalkoztatottság növelését, így a helyi gazdaság erősödését várja.

Szintén ez a cél egy másik csarnok létrehozásával, amit 800 millió forintból építenek meg, s a szükséges létesítmények mellett egy parkolóval is kiegészítenek.

A város korábban épült ipari parkja, a Pécsi Ipari Park sem marad ki a fejlesztésekből, a délkeleti városrészben található – egészen pontosan a Mohácsi út üszögpusztai körforgalom melletti – a területen szintén csarnoképületet és parkolót alakítanak ki. A telket teljes egészében közművesítik a várt betelepülő cégek és vállalkozások számára. Ez utóbbi beruházás közel 900 millióba kerül.

Az összességében tehát a több mint hárommilliárdos fejlesztés lezárultával minden feltétel adott ahhoz, hogy a Pécsen dolgozni és befektetni akaró nagyvállalatok, kis- és közepes vállalkozások megfelelő körülmények között termeljenek és járuljanak hozzá a város gazdaságának erősítéséhez.