170 család kap a várostól térítésmentesen tűzifát

Közélet

Az elmúlt évek gyakorlatait folytatva idén is térítésmentesen kapnak és kaptak 1,5 köbméternyi tűzifát rászoruló családok Pécsett városi forrásból – jelentette be Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő szerdán.

Összesen 170 családnak biztosítottak szociális alapon tűzifát városi forrásból a városüzemeltetési társaság segítségével. - ezt Páva Zsolt Pécs polgármestere jelentette be.

- A rászoruló családok kiválasztásában segítségünkre voltak a szociális központok, karitatív szervezetek és önkormányzati képviselők is. Bízunk benne, hogy az átlagosan egy havi fűtésre elegendő tűzifa minden családban jó szolgálatot tesz majd – mondta Páva Zsolt, mikor a Baranya utcai családhoz érkezett meg egy szállítmány szerdán.

Hoppál Péter parlamenti képviselő arról szólt, hogy a kormány tűzifaprogramja közel 200 ezer embernek nyújt hasonló segítséget, de a Belügyminisztérium pályázatán nagyvárosok nem indulhatnak. Éppen ezért gondolták úgy Pécsett több évvel ezelőtt, hogy a város maga is hasonló kezdeményezést indít útjára.

A képviselő hozzátette: Pécsett folyamatosan egyre több tűzifát sikerült térítésmentesen átadni a családoknak. A néhány évvel ezelőtti pár tucat köbméter után az utóbbi három évben már több mint 250 köbméter fát tudtak így kiosztani.

A kiszárított tűzifát a Biokom NKft. a zöldterületi és erdőgazdálkodási éves tevékenysége során tudták összegyűjteni, ahol szükség volt rá, oda már hasogatott, apróbb fát vittek.