20 kilogrammos csokoládé tál

Közélet

Népszerű volt a Jégvirág Fesztivál és Csokoládé Karnevál a Zsolnay Negyedben.

Több ezer látogató, megismételt, teltházas előadások, különleges kreatív műhelyek rendezvényei zajlottak február 15-16-án a pécsi Zsolnay Negyedben. Az eseményt a nagy érdeklődésre való tekintettel jövőre is megszervezik.

Különlegesnek ígérkezett és több szempontból rendhagyó lett az idei évben a pécsi Zsolnay Negyedben rendezett Jégvirág Fesztivál és Csokoládé Karnevál. A második alkalommal szervezett, a dél-Dunántúlon egyedülálló eseményre több száz család volt kíváncsi. Az érdeklődésre jellemző, hogy a Jégvirág Fesztiválon vetített planetáriumi előadások számát bővíteni kellett, de a legújabb programot, a fizikai kísérleteket bemutató Varázsóra előadást is megismételték a szervezők. Népszerűek voltak a különböző műhelyfoglalkozások, ahol a fiatalabb korosztály többek között fényfestéssel, újrahasznosított kreálmányokkal, maskarakészítéssel próbálkozhatott, de tele volt az E78-as terem a Rutkai Bori Banda koncert-színháza alatt is.

A Csokoládé Karnevál több ezer látogatója a kézműves csokoládék vására, kóstolója és készítése mellett szakmai előadásokat hallhatott a csokoládé eredetéről, fajtáiról, a gyerekek csokit festhettek, marcipánnal gyurmázhattak vagy tipikus gyerekjátékokat játszhattak csokival. A legnagyobb attrakció a rekordernek számító 20 kilogrammos csokoládé tál elkészülte volt, melyet a Zsolnay Porcelánmanufaktúra porcelánfestői díszítettek. A kétnapos esemény végén került megválasztásra Pécs Város Csokoládétortája, mely címet idén a Mecsek Cukrászda cirfandlis málnás csokoládémámor süteménye nyerte el.