Autópálya matrica vásárlás akadályokkal

Közélet

2012 novemberében vasárnapokon, hajnal 01:00 és 04:00 óra között az autópálya matricák értékesítése átmenetileg csak korlátozottan lesz elérhető.

Mindez az Állami Autópályakezelő Zrt. informatikai rendszerének fejlesztése miatt történik így. A társaság azért választotta ezeket az időpontokat a szüneteltetésre, hogy a lehető legkevesebb utazót érintse az intézkedés.

Az ÁAK Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy akik az elkövetkező vasárnapokon hajnalban szeretnének útnak indulni, elővételben vásárolják meg e-matricájukat, tehát az úthasználati jogosultságukat.

Az autópálya matricák értékesítése az alábbi időpontokban fog szünetelni:
2012. november 11. (vasárnap) 01:00-04:00 óra között
2012. november 18. (vasárnap) 01:00-04:00 óra között
2012. november 25. (vasárnap) 01:00-04:00 óra között

A jelzett időpontokban e-matricát kizárólag az alábbi helyszíneken lehet vásárolni:

M3 autópálya 12. kmsz. (jobb oldal) ÁAK Ügyfélszolgálati iroda
M1 autópálya 158. kmsz. (bal oldal) főkapu - Mosonmagyaróvár

A leállás ideje alatt tehát átmenetileg sem a viszonteladó partnereknél (töltőállomások), sem SMS-ben, sem az interneten nem lehet az úthasználati jogosultságot megváltani.

Az autópálya matricát elővételben számos helyen és módon meg lehet vásárolni, többek között az ÁAK Zrt. 11 ügyfélszolgálati irodájában, töltőállomásokon és az interneten is, a www.autopalya.hu oldalon. Az utóbbi honlapon történő vásárlás gyors, kényelmes, egyszerű, továbbá az e-matrica díját nem terheli kezelési költség és plusz felszámolt kényelmi díj sem. A weblapon minden típusú jogosultság kapható, a fizetés pedig bankkártyával történik.

forrás: ÁAK Zrt.