Csizi Péter a tüskésréti fejlesztésekről

Közélet

Csizi Péter országgyűlési képviselő hétvégén, a helyszínen ismertette az épp folyamatban levő tüskésréti fejlesztéseket. Jelenleg olyan beruházások kialakítása zajlik, amelyeket a helyiek igényeltek.

A tüskésréti szabadidőpark megnyitása után hamar a pécsiek egyik kedvence lett, a korábban elhanyagolt terület helyén a futópálya, a megszépült tó, a kültéri játékok és fitneszeszközök nagy népszerűségre tettek szert. Éppen ezért a városvezetés úgy döntött,tovább bővítik a lehetőségeket. Most újabb kétszáz hektár hasznosítását tervezik. Ezeket a terveket Csizi Péter országgyűlési képviselő ismertette hétvégén, a helyszínen.

Csizi Péter elmondta, a legfontosabb az új létesítmények között – az elmúlt hónapokban szinte gomba módjára nőttek ki a földből, – a vizesblokk épülete, amelyet az év minden napján használhatnak majd az ide látogatók. A másik fontos elem, bővül a játszótér, beleértve a felnőtt és a gyermekjátékokat is, mert az átadást követő első hónapokban kiderült, hogy kevésnek bizonyultak a telepített eszközök. Szintén a kéréseknek megfelelően egy új műfüves focipályát is kialakítanak.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az elmúlt időszakban bebizonyosodott, megérte az eddigi befektetés, mert ezt a területet, ezeket a létesítményeket sokan használják, népszerű a pécsiek körében, hétköznap és hétvégén egyaránt. Mint mondta, bebizonyosodott, hogy télen is sokan kijárnak ide, komoly igény van a hasonló létesítményekre, ezért a város lakóinak kérését és jelzéseit figyelembe véve, további fejlesztéseket és újabb eszközök telepítését tervezi a város erre a területre.