Előzetes letartóztatásba került a pécsi anyagyilkosságal gyanúsított férfi

Közélet

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság vasárnap azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte az anyját a baranyai megyeszékhelyen.

Hajdu István, a bíróság elnöke újságíróknak elmondta, hogy az emberöléssel gyanúsított 44 éves B. Gábor letartóztatását jogerősen egy hónapra rendelték el. Az indoklás szerint a nagy tárgyi súlyú, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény miatt fennáll a szökés, elrejtőzés és a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye.

Szentirmai Ágnes, a gyanúsított védője azt közölte: védence tagadja, hogy megölte volna az anyját. A mentők pénteken értesítették a rendőrséget arról, hogy Pécsen, a Makár-tető dűlő egyik házában holtan találtak egy 71 éves asszonyt. A helyszíni szemle adatai és az elsős orvos szakértői vélemény szerint a nő bántalmazás következtében halt meg.

A rendőrség a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekménnyel az áldozat fiát gyanúsította meg; elfogták és őrizetbe vették. A tett indítékát és körülményeit még vizsgálják.

forrás: MTI