Folytatódnak a járdafelújítások Pécsett

Közélet

Az elmúlt hónapokban számos ponton megújultak Pécs járdái. Csütörtökön a Kassa utca környékén beszélt minderről Őri László alpolgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő egy bejáráson.

A Kassa utca, valamint az azt keresztező Kandó Kálmán utca járdáinál tartott rövid bejárást a két politikus, hiszen e területeken, a környéken élő idősek kérésére újítottak fel legutóbb járdákat Pécsett.

Mint utaltak rá a képviselők, évek óta több forrásból valósultak meg több területen hasonló fejlesztések, például elvégeztek egy félmilliárd forintos uniós fejlesztést, melynek köszönhetően Pécs több területén megszüntették az esőzések okozta károkat, hozták rendbe a hosszú évtizedek óta fel nem újított utcákat és utakat.

Kovácstelepen nemrég a Gyöngyvirág utcában oldották meg a vízelvezetést és javították meg az esőzések következtében rendszeresen víz alá került és ezért gyorsan pusztuló utcát, ahol előtte sokszor bokáig gázoltak a vízben a környék lakói, de gondolhatunk akár az idén nyáron rendbe tett Ungvár utcára is, melynek közel félévszázados, 3600 négyzetméternyi burkolatát és 1300 négyzetméternyi járdafelületét hozták rendbe a környéken élők kérésére, 50 millió forintból.

Őri László, Pécs alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője közölte, több mint 700 négyzetméternyi járdafelületet újítottak fel a Kandó Kálmán utca végén, valamint a Kassa utca azon szakaszán, mely a Semmelweis utca és a Kandó Kálmán utca közé esik.

- A Kandó Kálmán utcában, illetve a szomszédos MÁV-bérházban élő főként nyugdíjas, idős pécsiek kerestek meg azzal, hogy sokat könnyítene az életükön, hogyha a házak bejárataihoz, a lépcsőházakhoz vezető járdák minőségén javítanánk. Most, ez a több mint 700 négyzetmétert kitevő új járdafelület közel 4 millió forintból végre megújulhatott, a következő években pedig azt szeretnénk, hogy a városi program részeként további kisebb és nagyobb járdaszakaszok is megújuljanak - mondta Őri László.

Csizi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, folyamatosan, lépésről lépésre javítanak városszerte. - Évtizedeken keresztül nem történt ezekkel az utcákkal és járdákkal semmi, azzal az indokkal, hogy felújításukra nincs pénz. Mi azonban azt mondjuk, hogy ha kevés pénzünk van, akkor kis szakaszokat újítunk fel. A cél az, hogy a város lehetőségeihez mérten minden évben növelni kell a felújított utak számát - fogalmazott Csizi Péter.