Őrmesterképző program óvodásoknak

Közélet

A Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kiterjesztette bűn- és balesetmegelőzési tevékenységét az óvodáskorú gyermekek számára kidolgozott, "Őrmesterképző" elnevezésű programsorozatával.

Az alosztály munkatársai hat pécsi óvodában indították el a programot, melynek célja, hogy az óvodáskorú gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően elősegítsék a tudatos, magabiztos viselkedéssémák kialakítását, a veszélyhelyzetek kiküszöbölése, valamint a helyes magatartásformák elsajátítása érdekében.

A program vetélkedővel zárul

Az óvodai csoportokba öt alkalommal látogat el a rendőr a nevelési év folyamán, ahol alkalmanként különböző témájú előadásokat dolgoznak fel. Az óvodák között hátrányos helyzetű gyerekek által látogatott intézmények, és nemzetiségi óvodák is vannak, a német nemzetiségi óvodában német nyelvű foglalkozásokat tart a megelőzési alosztály beosztottja.

A program zárásaként a csatlakozott óvodák között, egy alkalommal vetélkedőt hirdetnek meg, ahol a látogatások alatt átadott ismereteket kell gyakorlatban hasznosítaniuk az óvodásoknak.

A programzáró rendezvényt követően további óvodáknak is felajánlják a programot.

forrás: BMRFK