Pécsi projekt a legjobbak között

Közélet

Új Nemzedék Díjra jelölték a Sopianae Kulturális Egyesület „Közösségek Pécsért” projektjét, amely bekerült a legjobb 10 közé.

A Közösségek Pécsért elnevezésű projekt hozzájárul a generációk közötti együttműködés és kapcsolat erősítéséhez, a társadalmi összetartás elősegítéséhez, az önkéntes és karitatív tevékenységek népszerűsítéséhez és a társadalmi szolidaritás céljának eléréséhez. A program során önkéntesek bevonásával a helyi hagyományok ápolását célzó rendezvényeket szerveznek, lebonyolítanak, szakmai fórumokat, konferenciákat tartanak.

A projekt keretében májustól 22 programot valósítottak meg, melyeken összesen 1089 fő célcsoporttag vett részt, ami 519 fővel meghaladja a vállalt 570 fős létszámot. A pécsi egyesület projektjét az eddigi elért eredmények alapján jelölték Új Nemzedék Díjra.

Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az innovatív kezdeményezésekre, amelyek alapja az önkéntes tevékenység és az ifjúsági korosztályt szólítják meg.

A belső szakmai zsűri értékelése alapján a Sopianae Kulturális Egyesület Közösségek Pécsért elnevezésű programja bekerült a legjobb 10 közé. A verseny jelenleg a harmadik fordulóban van, ahol közönségszavazás útján választják ki a nyertest. A szavazás ideje alatt a legtöbb szavazatot elért projekt kapja meg a 2017. év Új Nemzedék Díj címet.