Sportpark épül Kertvárosban

Közélet

Sportpark épül Kertvárosban, a Diána tér közelében: felnőtt edzőparkot alakítanak ki, ahol 150 féle gyakorlatot lehet majd elvégezni a szabadtéri eszközökön. A sportpálya építése napokon belül megkezdődik.

A közelmúltban indult el az országos sportpark-program, amelybe Pécs az elsők között kapcsolódott be, ennek eredményeként épülhet meg Kertvárosban, a Diana tér közelében egy új szabadtéri edzőpark. Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője a helyszíni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a kormánynak 2010 óta kiemelt célja, hogy a sportolási lehetőségeket javítsa, ezzel pedig a polgárok egészségügyi állapota is javulhasson. A tízmilliós beruházásban 15 korszerű eszközt telepítenek a parkba, amelyeken mintegy 140-150 féle gyakorlat végezhető. A munka november 13-án indul, a Nemzeti Sportközpontok állami beruházásában.

A közelmúltban indult el az országos sportpark-program, amelybe Pécs az elsők között kapcsolódott be, ennek eredményeként épülhet meg Kertvárosban, a Diana tér közelében egy új szabadtéri edzőpark. A tízmilliós beruházásban 15 korszerű eszközt telepítenek a parkba, amelyeken mintegy 140-150 féle gyakorlat végezhető. A munka november 13-án indul, a Nemzeti Sportközpontok állami beruházásában.

Csizmadia Péter, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, hiánypótló volt ez a beruházás, hiszen a környéken van már játszótér, park, kutyafuttató, most a felnőttek kapnak új edzéslehetőséget.

Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, egyre népszerűbb ez a fajta edzéslehetőség, így mindenképp nagy szükség volt rá a városrészben.

Csizi Péter elmondta még: Pécsett már épül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, komoly állami forrásokat kapott a PVSK és az egyetem is sportfejlesztésekre, emellett egy álom is kezd megvalósulni a Modern Városok Program keretében, hiszen egy olyan sportközpont előkészületi munkái folynak állami támogatással, amelyre régóta vágyott Pécs. Ugyanakkor azt is kiemelte a képviselő, olyan beruházások is készülnek, amelyek nem az élsport vagy az utánpótlás, hanem a lakossági szabadidősport fejlesztését szolgálják.