Zöld Óvoda Program – Madárkarácsony

Közélet

A hazai nagyvárosok közül Pécsett mondhatja el magáról a legtöbb, szám szerint több mint húsz intézmény, hogy Zöld Óvoda kitüntető címmel büszkélkedhet. Az ezen intézményekbe járó gyerekek a környéken élőkkel és Őri László alpolgármesterrel együtt ma madáreleségekkel díszítettek karácsonyfát.

A Köztársaság téren dr. Őri László alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta: Pécsett több mint 20 olyan óvoda működik, amely nevelési programjaként fenntartható, környezettudatos életmódot, a természet szeretetét közvetíti a gyerekeknek szülők bevonásával.

Az óvodákba járó gyerekek csütörtökön délelőtt a Köztársaság téren a környéken élőkkel és Őri László alpolgármesterrel együtt madáreleségekkel díszítettek egy fenyőt.

Az alpolgármester elmondta: a városban több mint hatéves hagyománya van annak, hogy nemcsak a Széchenyi téren, hanem Pécs más részein, például a belváros déli részén, Kertvárosban, Uránvárosban is állítanak Mindenki Karácsonyfáját. Ezért áll immár Ispitalja városrészben is karácsonyfa, méghozzá madáreleségekkel feldíszítve. Kiemelte: külön öröm, ha ezeket a fenyőket az összefogás jó példájával a helyi fiatalok és felnőttek, környéken élő idősek közösen díszíthetik.