Gazdag programkínálat a Magyar Kultúra Napján

Kultúra

Szabó Lőrinc est a Művészetek Házában, Kaláka-koncert a Kodály Központban. Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján színvonalas programok közül válogathatunk.

A Kaláka vendége ezúttal Rátóti Zoltán lesz 

A Kodály Központban 19 órakor veszi kezdetét a Kaláka együttes és Rátóti Zoltán előadása. Az esten a Kaláka Szabó Lőrinc dalokat és műfordításokat énekel. Holnap este a Kalákához csatlakozik Rátóti Zoltán, az ő előadásában részletek hangzanak el a költő leveleiből, verseihez fűzött kommentárjaiból, és a róla szóló írásokból.

Az Örkény-esten neves előadók, táncművészek lépnek fel (fotók: pecsprogram.hu)

A másik esemény a Kaláka-koncerttel egy időben, 19 órakor kezdődik a Művészetek és Irodalom Házában. A rendezvény apropóját Örkény István születésének 100. évfordulója jelenti, az Örkény István-emlékév záróeseményéhez kapcsolódik. Az Egyperces- és a 2x1 perces novellák (kortárs írók egyperces parafrázisai) című könyvek irodalmi szövegeit a GoBe - Góbi Rita Társulata a tánc- és mozgásművészet nyelvén idézi. A koreográfus Góbi Rita, énekel és hárfán játszik Dóczy Gabriella játszik. Az esten dalszerző-énekes-gitárosként láthatjuk Takáts Esztert, a koreográfiákat Samu Kristóf, Sinthavong Zsófia, Góbi Rita, Fülöp Tímea táncművészek adják elő.

G. A.