Hangoskodjunk a Bóbitában!

Kultúra

Február 9-én a Bóbita Bábszínház minden korosztály számára érdekes, szórakoztató elfoglaltságot kínál. A nap csecsemőszínházi előadással indul tíz órakor a legkisebbeknek, aztán a Mesekuckó dallal, mondókával várja a még nem ovisokat.

A nagyobbacskák szakértői segédlettel mókás álarcokat készíthetnek maguknak a kézműves teremben délelőtt is, délután is, közben 16 órától a Csurgó zenekar fergeteges koncertjét élvezhetik.

A szekszárdi muzsikusok „Három egész napon át” című műsorukba a gyerekek által legjobban kedvelt énekelt verseket, népi játékfűzéseket válogatták össze, melybe a magyar népzene hangzásvilága mellett csipetnyi dzsesszes, blues-os dallam vegyül.

A tizennégy éven felüliek este héttől a Bóbita legújabb, felnőtteknek szánt, fekete humorú abszurdján, az élőzenével kísért Tökmag Tom és Hórihorgas Tom című cseh darabon borzonghatnak. Ezt követően adják át a Hang Gábor-díjat, amit a Bóbita Bábszínház társulatának titkos szavazása alapján ítélnek oda valamely kollégájuknak. Maga az elismerés Hang Gábor özvegyének, Terényi Gyöngy bőrművesnek kifejezetten erre az alkalomra készített, személyre szóló, egyedi munkája lesz. A nap zárásaként a debreceni bábművészekből álló Vojtina Akusztik együttes gondoskodik a jó hangulatról.

Pannon Krónika