Kiállítás és könyvbemutató – fókuszban a PTE MK Doktori Iskolája

Kultúra

Műhely címmel kiállítás nyílik a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában 2013. január 18-tól. A tárlat a Doktori Iskola művészettörténeti szempontból is egyedülálló képzőművészeti gyűjteményének válogatását tartalmazza.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Doktori Iskolája egyedülálló kortárs képzőművészeti gyűjteményt épített fel a doktorandusz hallgatók munkáiból az elmúlt 21 évben. A most nyíló, Műhely című kiállítás egyszerre ünnepli a doktori iskola eddigi eredményeit, valamint a jogelőd, a Képzőművészeti Mesteriskola örökségét.

A gyűjteményt bemutató válogatás láttatni kívánja, hogy az önálló művészegyéniségekké váló, tehetséges fiatalok itt alkotnak a Művészeti Kar épületeinek műhelyeiben, a Zsolnay Negyedben, ahol a legváltozatosabb anyagokkal, technikákkal adnak formát gondolataiknak és kísérleteznek saját alkotói útjuk kibontakozásához.

Közvetlenül a kiállítás megnyitója előtt – január 18-án 16 órától – sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutatón teszik közszemlére a Műhely, A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Doktori Iskola története és műtárgykatalógusa 1991–2012 című kötetet (szerk.: Mogán Orsolya, kiadta: PTE MK Doktori Iskola, 2012.).

G. A.