Páva-ünnep a Zsolnayban

Kultúra

A pécsi Tanac Néptáncegyüttes a múlt év végén sikerrel szerepelt a Duna TV "Fölszállott a páva" népzenei- és néptánc versenyében, Pécs és Baranya képviseletében egészen a döntőig jutott.

A siker megünneplésére az együttes január 25-én 20:00 órai kezdettel táncházat rendez a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as épületének nagytermében.

Az eseményre várják mindazokat, akik együttérzéssel és lelkesedéssel figyelték a pécsi együttes szerepléseit, akik a képernyőn három alkalommal is méltó színvonalon képviselték a hazai horvátok és szűkebb pátriájuk, Pécs és Baranya táncos hagyományait.

Az együttes a rendezvényen mond köszönetet mindenkinek a támogatásokért (SMS küldése, pénzbeli és erkölcsi támogatások). Mint ismeretes, Pécs önkormányzata és más baranyai szervezetek  egymillió forintos adománylevéllel ismerték el a Tanac teljesítményét.

A rendezvényen levetítik a versenyen készült filmeket és a köszönetmondások után éjfélig tartó táncház következik a Vizin Zenekarral. A táncházban, de a január 29-én 18:00-ra meghirdetett felvételin is lehet jelentkezni a táncegyüttesbe mindazoknak, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy magukat egyszer később a színpadon is kipróbálják.

Pannon Krónika