Pécsi Napok

Kultúra

Hivatalosan is elindult az idei Pécsi Napok, a szeptember 14-től 24-ig tartó fesztivált Páva Zsolt nyitotta meg a Magashegyi Underground koncertje előtt.

Elstartolt a Pécsi Napok, és az már most biztos, hogy az idei – szeptember 14-től 24-ig tartó – fesztiválon sem fogunk unatkozni! A régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválját Páva Zsolt, Pécs polgármestere nyitotta meg a Széchenyi téren.

A városvezető elmondta, hogy a Pécsi Napok hagyományos rendezvénysorozata több mint két évtizede, 21 évvel ezelőtt indult, és ugyan volt már más neve, más helyszíne, más időpontja, az idei városfesztivál azonban visszanyúl a gyökerekhez, és – akárcsak az első Pécsi Napok 1991-ben – most is a Széchenyi téren, szeptember közepén veszi kezdetét a koncertek és programok sora.

– Minden városnak szüksége van arra, hogy legyenek olyan megszokott, bejáratott, kedvelt, szeretett rendezvényei, melyekhez a város lakói ragaszkodnak. A Pécsi Napok ilyen. A pécsiek szeretik ezt a fesztivált, és biztos vagyok benne, hogy idén is jól fognak szórakozni, mind az idősebbek, mind a fiatalabbak, hiszen mindenki számára lesznek érdekes és izgalmas programok, melyektől őszintén azt érezhetjük, hogy jó pécsinek lenni – mondta a polgármester.

Páva Zsolt beszéde után egyből színpadra állt a Magashegyi Underground, az ő koncertjükkel vette kezdetét a 10 napos parti, melyen olyan neves fellépők fogják majd megmozgatni a pécsieket, mint Szabó Balázs Bandája és a Vad Fruttik, vagy épp Rudán Joe és Vikidál Gyula! A koncertek mellett idén is kóstolhatunk ízes helyi finomságokat és jó borokat is, érdemes lesz tehát besétálni a város szívébe a fesztivál ideje alatt!