Tovább szépül a Balokány

Kultúra

Novembertől új üzemeltető, a Pécsi Zöld Kör vette át a pár éve megfiatalodott Pepita Kultúrteret a Balokányligetben a Tett-Hely Egyesülettől. Így a jövő évtől új lendületet vehetnek, felgyorsulhatnak a fejlesztések.

Már több mint egy éve, hogy a városvezetés úgy döntött, más üzemeltetőt keres a Pepita Kultúrtér számára. Girán János képviselő – korábbi alpolgármester – akkor azt mondta, a Pécsi Zöld Kör az egyik legaktívabb civil szervezet a városban, így esett rájuk a választás.

Pár hete hivatalosan is pecsét került a megállapodásra, a Pepita Kultúrteret üzemeltető Tett-Hely Egyesület továbbadta azt a Pécsi Zöld Körnek, akik nem tétováztak sokat, máris tervezni kezdtek.

– Az épületet körülvevő terület továbbra is a Balokány Ligetért Egyesület gondozásában áll – mondta el lapunknak Pánovics Attila, az egyesület elnöke. Újdonság, hogy rövidesen megállapodást kötünk a Pepita új üzemeltetőjével, a Pécsi Zöld Körrel, ezután együtt tudunk dolgozni a liget fejlesztésén.

Pánovics szerint az együttműködési megállapodás értelmében számtalan civilek által szervezett programot rendezhetnek majd a liget szóban forgó területén és az épület is rengeteg foglalkozásnak, rendezvénynek adhat otthont.

Egy biztos: az üzemeltetőváltásnak köszönhetően jövőre várhatóan fel fognak gyorsulni a fejlesztések.

– A volt strand ügye kemény dió lesz – mondta. – A területet birtokló Aquaprofit Zrt.-nek megvannak a saját tervei, de amíg nem hozzák őket nyilvánosságra, a Balokány Ligetért Egyesület sem tud bővebbet – nyilatkozta.

Mint emlékezetes, az MSZP-s városvezetés két belvárosi ház áráért, 60 millió forintért adta el a fürdő területét az Aquaprofit Zrt.-nek. A cég több pályázatot is nyert már korábban, ám eddig egyik fejlesztésüket.