Valentin napi crossover koncert Radics Gigivel és a Pannon Filharmonikusokkal

Kultúra

Újra a műfajok közti átjárásra készül a Pannon Filharmonikusok zenekar, amely ezúttal a szerelmesek ünnepén feszegeti a klasszikus zene és a könnyedebb stílusok közti határokat.

A február 14-i hangversenyen a teljes szimfonikus zenekar mellett a Kodály Központ színpadára áll a mindössze 16 éves Radics Gigi, a 2012-es Megasztár tehetségkutató verseny győztese, valamint Serbán Attila, napjaink méltán népszerű musicalénekese.

A klasszikus zene és az énekhangok egységét a Radics Gigivel együtt dolgozó könnyűzenészekből álló csapat muzsikája teszi még tökéletesebbé. Különleges zenei élményt ígér, ahogy Rácz Gergő basszusgitárja és Gyenge Lajos dobszólói mellett

Rakonczai Gergely zongorajátéka egybeolvad a szimfonikus zenekar hangszereinek hangjával. A hangverseny műsorában könnyed klasszikus zeneművek és klasszikusnak számító könnyűzenei darabok szólalnak meg. Gerschwin halhatatlan művei mellett a művészek megszólaltatják Leonard Bernstein West Side Story-jának dallamait is, csakúgy, mint a Titanic című film főcímdalát vagy Beyonce Listen című számát.

Radics Gigi, akinek komoly szakmai kihívás és előrelépés a szimfonikus zenekarral való fellépés, a pécsi komolyzenészekkel való találkozást megelőzően február 3-án próbál Christian Schumann és Vass András karmesterekkel Budapesten.

A fiatal énekesnőre a Pannon Filharmonikusokkal való fellépés után is komoly munka vár, hiszen ő az egyik esélyes arra, hogy hazánkat képviselje az Eurovíziós dalfesztiválon. A döntőbe jutott Úgy fáj című dala szintén elhangzik a Valentin napi koncerten.

Pannon Filharmonikusok/PK