Zsolnay Negyed: ingyenes idegenvezetés, kedvezményes jegyek a hétvégén

Kultúra

Ingyenes idegenvezetéssel, kedvezményes árú jegyekkel lehet látogatni a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításait és a Cella Septichora Látogatóközpontot február 24-én (vasárnap), az Idegenvezetők Világnapján.

Délelőtt 10 és 12 óra között a Cella Septichora Látogatóközpont, Sopianae késő római ókeresztény temetője több csoportban, szakképzett vezető segítségével tekinthető meg kedvezményes, 500 Ft-os belépőjegy megváltásával.

A programok 14 órától a Zsolnay Kulturális Negyedben folytatódnak. 17 óráig fél óránként indulnak csoportok az idegenvezetőkkel a Negyed kiállítóhelyeire. A Család- és Gyártörténeti Kiállításhoz, illetve a Gyugyi-gyűjteményhez a Látogatóközpontnál kell gyülekezni, míg a Mauzóleum megtekintéséhez az Északi Infopontnál.

A kedvezményes jegyár 600 Ft, mely magában foglalja az idegenvezetést is. A délelőtti és délutáni programokra kombinált jegy is váltható. A csoportok vezetésében a gyakorlott idegenvezetők mellett a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola Idegenforgalmi Tagozatának diákjai vesznek részt.

ZSÖK/Pannon Krónika