Fegyverrel raboltak ki egy balatonlellei családot

Somogy

Fegyveresek raboltak ki egy családi házat péntek hajnalban Balatonlellén. A 30-35 év körüli férfiak miután bántalmazták a házban lakó férfit és élettársát készpénzzel és más értékekkel távoztak a helyszínről. A rendőrség szinte egész nap helyszínelt és az egyenruhások az egész országban keresik a tetteseket.

A szomszéd kerítésén keresztül jutottak be az ingatlanra az információink szerint, a magyar nyelvet igencsak törő elkövetők. A rendőrség lezárta a helyszín, az Erdősor utca környékét. Csak a közelben lakókat engedik be a területre. Információink szerint nyomkövető kutyákat is bevetettek.

A betörők miután bejutottak a házba bántalmazták az itt élő férfit és annak feleségét. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen fegyverrel bántalmazták őket. Annyi bizonyos, hogy a betörők miután elbántak az ott élő házaspárral, a házban található értékeket felmarkolva eliszkoltak a helyszínről.

"30-35 év körüli férfiak behatoltak egy balatonlellei családi házba, az ott élő házaspárt bántalmazták, majd a helyszínről eltulajdonítottak készpénzt, ékszert és maroklőfegyvereket. A helyszínről a sértett tulajdonát képező LNM-959 rendszámú személyautóval menekültek el. Felhíjuk a lakosság figyelmét, hogy az elkövetőknél fegyver van." - közölte Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a rablók ellen, Budapesten is keresték őket.

"A kollégák folyamatosan dolgoznak az ügyön. Valóban ellenőrzési pontok voltak felállítva az ország különböző pontjain. A kollégák továbbra is kint vannak és továbbra is ellenőrzéseket hajtanak végre." - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Egy háromajtós Alfa Romeo 145 típusú autót loptak el a fegyveresek. A balatonlellei Erdősor utca csendes környéknek számít, jórészt nyaralók vannak itt. A helyiek semmit sem hallottak, értetlenül állnak a történtek előtt, azt mondták, nem is sejtették, milyen szörnyű bűncselekmény történt a közelben.

Egy ingatlantulajdonos azt mesélte, a jól megtermett házőrzők miatt nem is érti, hogyan történhetett meg az eset.

"Sajnos nem igazán ismerjük, mert csak hétvégén vannak itt a szomszédok, hétvégi házak vannak erre. Arrafelé két nagy kutya szokott lenni. Két nagy rottweiler őrzi a házat." - mondja.

Úgy tudjuk a sértett egy helyi autókereskedő, aki használt autókkal foglalkozik. A szalon ma is kinyitott. Egyes vélemények szerint nem kizárt, hogy üzleti vita áll a támadás hátterében.

Információink szerint két kiskorú gyermek is él a családi házban, ám ők az eset idején éppen nem tartózkodtak otthon.

Somogy TV/Pannon TV