Meghalt a bántalmazott férfi

Somogy

Belehalt sérüléseibe az a hajléktalan férfi, akit három fiatal vert meg múlt héten Balatonbogláron. Úgy tudni, az elkövetők aznap egy buszsofőrt is bántalmaztak, törtek-zúztak a buszpályaudvaron.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat.

"Én fenn voltam a buszon, fenn ültem ott a vezetőülésben a fiúk idejöttek, rugdalták a busznál az ajtót, látszanak is a nyomok. Az ablakot ütötték rúgták" – mesélt múlt héten Miseta Zoltán buszsofőr, hogyan támadták meg fiatalok a balatonboglári állomáson. Szemtanúk elmondása szerint az elkövetők aznap egy hajléktalant is bántalmaztak a pályaudvaron.

"Hallottam, hogy egy hajléktalant megvertek, elvitte a mentő, aztán betörték a busznak az ablakát" - mondja egy helyi lakos. A férfit arckoponya sérüléssel és súlyos agyrázkódással szállították a Siófoki Kórházba.

"A mentősök elmondása szerint bántalmazták, kivizsgálásunk és kezelésünk során súlyos életveszélyes szövődmények léptek fel, és a beteg elhalálozott. Az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik" – fogalmaz Inczeffy István, a Siófok Város Kórház Rendelőintézetének főorvosa.

A rendőrség elfogta a három személyt és eljárást indított ellenük. A Kaposvári Városi Bíróság pedig előzetes letartóztatásukat is elrendelte. A rendőrség szerint kizárható az, hogy a hajléktalan férfi a buszsofőr védelmére kelt volna. A fedél néküli férfinek több súlyos betegsége volt, a szakértők jelenleg azt vizsgálják, hogy a bántalmazás okozta -e a halálát.

forrás: Somogy TV