Megvertek egy buszsofőrt Balatonbogláron

Somogy

Részeg fiatalok bántalmaztak egy buszsofőrt csütörtök délután Balatonbogláron. A tettesek a járműben is kárt tettek, az első ajtó ablakát betörték.

A bántalmazott buszsofőr televíziónknak azt mondta: ezentúl kicsit félve ül majd a volán mögé. A három tizenéves fiatalt őrizetbe vette a rendőrség.

"Én fenn voltam a buszon a vezetőülésben, a fiúk idejöttek, rugdalták itt az ajtót, látszanak is a nyomok. Az ablakot ütötték, rúgták és addig fajult a dolog, hogy kitörött az üveg" – vallott az esetről a sértett, Miseta Zoltán buszsofőr.

A kitört üveg maradványai egy nappal az eset után is ott hevertek a balatonboglári állomáson. Miseta Zoltán tegnap délután épp pihenőidejét töltötte, amikor a három részeg fiú rátámadt. A buszsofőr megkérdezte a fiataloktól, hogy mi a probléma, akkor csak a busz indulási ideje felől érdeklődtek. A sofőr tájékoztatta őket, hogy 17:50-kor indul a járat, de elmondta azt is, hogy ilyen állapotban nem fogja a fiúkat elvinni. Az elkövetők a hír hallatán még jobban rugdalták a buszt, fenyegetőztek, kiabáltak, majd elmentek. Pár perc múlva azonban ismét visszatértek. A sofőr ekkor úgy döntött: elzavarja őket.

"Engem is, arcomat megütték egy boroskannával , amikor leszálltam az autóbuszról, hogy elzavarjam őket" – eleveníti fel a történteket Miseta Zoltán. Egy szemtanú értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek és elfogták a menekülő tizenéveseket.

"A három fiatalkorú személyt előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként hallgatták ki őket, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt" – fogalmaz Méhes Dóra, a SMRFK szóvivője. "Az elsődleges információk szerint 200 ezer forintos kárt okoztak a járműben. A három fiatalkorú személyt őrizetbe is vették a kollégák".

A sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám azt mondja: lelkileg nehezen teszi túl magát a történteken. A vandál fiatalok egy idős hajléktalant is bántalmaztak tegnap a boglári állomáson. A nyomokat az itt dolgozó takarítónő találta meg, arcát nem vállalva mesélt a történtekről: "Bent a mosdóknál véres vattát, gondolom, amivel a mentősök dolgoztak, kesztyűt, amik az ellátáshoz kellenek".

A hajléktalan férfi bántalmazását a rendőrség nem erősítette meg.

forrás: Somogy TV