Ősszel is Balaton

Somogy

Október végétől új akciót hirdet a regionális TDM Szövetség.

Nyugalmas hattyúetető családok és túrázók vették át a bulizóktól a Balaton partját. Ősszel új arcát mutatja a tó, sokakat éppen ez vonz a partra.

- Teljesen más igazából, mert tényleg ez a csend és nyugalom. Nincs az a kiabálás. Meg hát csend van na, az hogy csend van igazából.

A nyugalomra vágyó kirándulókat csábítaná októbertől is a Balatonhoz a turisztikai szövetség. Újabb kezdeményezésükhöz, az Ősszel is Balaton! akcióhoz már 150 szállásadó és 28 borospince csatlakozott. A TDM szövetség elnöke szerint már nem abban kell goldolkodni, hogy meghosszabbítsák a szezont.

Hofmann Henrik, elnök, Balatoni TDM Szövetség:
- Változtattunk a terminológián. Ugye hosszú évek óta próbálkozunk a szezon hosszabbításával. Most jöttünk rá, hogy a szezont nem lehet meghosszabbatni, hiszen azokat a termékeket, amiket nyáron kínálunk, azokat a turisztikai termékeket, azokat nem lehet ősszel és nem lehet tavasszal kínálni a Balatonnál. Létre akarunk hozni tavaszi, nyári és őszi szezont is.

Az őszi szezont a gasztronómia és a borkultúra bemutatásával színesítenék, ehhez várják a csatlakozókat. Ez a pincészet például igazi helyi különlegességekkel is várja a látogatókat.

Bacsa András, tulajdonos, Szent Kristóf Pincészet
- Ez a kis múzeum, ahol most állunk , ez az ország első tradicionális magyar élelmiszer múzeuma, ahol a kis helyi őstermelőktől és kisüzemekben előállított termékek kóstolhatók.

Köztük olyan is, amely csak itt található meg az egész országban. A helyi sajátos ízek közül a halételek is hangsúlyt kapnak majd az Ősszel is Balaton programsorozatában október 22-től.