Pénzbírságot kaptak a rendzavaró drukkerek

Somogy

Szembefordult a rendőri sorfallal, ezzel valósította meg a rendzavarást az egyik Haladás-szurkoló. Negyvenezer forintos pénzbírságra ítélte a kisgyerekes apát a Kaposvári Járásbíróság.

A Haladás Szurkolói Kör szerint túlzó volt a rendőri intézkedés. A mérkőzés után hat szurkolót állítottak elő, őket bilincsben vitték a keddi tárgyalásra.

Rendőri sorfal kísérte a Haladás drukkereket a szombati mérkőzés után az autókhoz. Az intézkedést a készenléti egység parancsnoka rendelte el. Aki ilyenkor a rendőri munkát gátolja, például szembe fordul a sorfallal, az rendzavarásért felelősségre vonható. Ezt nem tudta a 36 éves kisgyerekes apa, akit társaival együtt bilincsben vittek el a rendőrök. A fiatalember öt társával együtt az elmúlt napokat őrizetben töltötte, kedden állt a bíróság elé.

"A mozgó sorfal elhagyta a Kaposvári Rákóczi FC székházát, amikor a kaposvári rendőrkapitányság beosztottjai által igazoltatás alá vont Haladás szurkolói miatt a szurkolói csoport több tagja megállt, köztük az eljárás alá vont személy is - és az intézkedést nehezményezve kiabáltak." - áll a rendőrségi feljelentésben.

A fiatalember elmondta, hogy nem volt ittas, még viccelődtek is egymással az elején, mármint a rendőrök és ő. A húr akkor pattant el, amikor az egyik vasi szurkolót igazoltatták, és a fia emiatt megállt a rendőri sorfal előtt, hogy bevárja az apját. A fiút azonban tolni kezdték előre a rendőrök. Ekkor fordult vissza a bilincsbe vert fiatalember is, de semmi ártó szándék nem volt benne. Igaz, nem is kell hogy legyen, a rendzavarást a bíróság indokolása szerint már azzal megvalósította, hogy szembefordult a rendőri sorfallal.

"Rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt negyvenezer forint pénzbírsággal sújtja a bíróság. 13 ezer forint pénzbírságot pedig lerovottnak tekint az őrizetben töltött idő beszámításával." - közölte a bíró.

Két és fél nap elzárás után lekerült a bilincs, de a Haladás Szurkolói Kör ettől nem elégedett. Szerinte a két szurkolótábor jóban van, nem kellett volna ilyen intézkedés.

"Mi még sosem voltunk ilyen helyzetben, és akik bent voltak vagy bent vannak fiúk - reméljük, hogy most visszük őket haza, az összeset - családos, rendes, becsületes gyerekek, akik dolgoznak, és mindenük a Haladás. És nagyon reméljük, hogy mindenkit vihetünk haza." - mondja Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke.

A többi öt Haladás szurkolót is meghallgatta a Kaposvári Járásbíróság. A szurkolói klub vezetője elmondta: aki az apját váró fiúhoz volt a legközelebb, az került rendőrkézre.

"Ha a lányokat nézzük, ha ők egy fél méterrel odébb állnak, akkor lehet hogy ő kerültek volna most ugyanebbe a helyzetbe. Ezért is állunk ki mellettük, az egész szurkolótábor. Mi is teszünk azért, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, hogy olyan intézkedés történik, ami nem arányos azzal, ami a valós helyzetet takarja." - említi a klubelnök.

A további öt Haladás drukker tárgyalása a délutáni órákban fejeződött be, őket 30 és 55 ezer forint körüli pénzbírság megfizetésére kötelezték. A rendőrség elfogadta az ítéletet, a szurkolók azonban nem értenek egyet vele és fellebbeznek.

Somogy TV/Pannon TV