A Pécsi Labdarúgás Napja

Sport

Egykori és mai legendás pécsi labdarúgók és edzők töltötték meg a Kodály Központot. Az emléknap ötlete, amelyet a Pécsi Dózsa Newcastle United felett aratott győzelmének és kupa továbbjutásának évfordulójára tűztek ki, dr. Páva Zsolt polgármestertől származik és többek között a PSN Zrt. közreműködésével valósult meg a tavalyi év után idén is.

Az egyik legkiemelkedőbb együttes a Pécsi Dózsa 1970-es csapata volt, amely a Craiova kiejtése után a Newcastle-lel találta szembe magát. Az első meccsen elszenvedett vereség után Czibulka Mihály tanítványai a visszavágón, november 4-én kiharcolták a hosszabbítást, majd tizenegyesekkel továbbjutottak. A következő körben pedig nem kisebb klubot sodort az útjukba a sorsolás szeszélye, mint a Juventust, amely ellen azonban már nem sikerült a bravúr, így búcsúzni kényszerültek. 1970. november 4-e évfordulója alkalmából gyűltek össze a Kodály Központban közel 150-en, hogy a pécsi foci múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgessenek.

Garami József labdarúgó mesteredző mellett olyan illusztris vendégek érkeztek a szombat esti eseményre, mint Róth Antal, Kiss László, Dunai Antal, Dunai János, Ott József, Mészáros Ferenc, Márton Gábor és Lovász Ferenc, de még sokáig lehetne sorolhatni a neveket.

Az összegyűlt kiválóságokat Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Sárfalvi Péter, helyettes államtitkár és Vári Attila a PSN Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket.

A pódiumbeszélgetésen Dunai Antal, Maurer László és Megyeri Károly vett részt, majd az idei évben 50., 60., 70., és 80. életévüket betöltött pécsi játékosokat köszöntötte Páva Zsolt.