A Siófok megállította a Kozármislenyt

Sport

Élvonalbeli női kézilabdacsapat érkezett Kozármislenybe. A Siófokot fogadta Kovács Tamás együttese a Magyar Kupa második körében. A mislenyiek célja, hogy népszerűsítsék a kézilabdát a megyében, de a kupameccsen látszott, hogy a két csapat még nincs egy súlycsoportban.

A továbbjutásra nem volt sok esély, de a kozármislenyiek másként élték meg azt, hogy a Magyar Kupa második fordulójában élvonalbeli ellenfelet fogadhattak. A sorsolás ugyanis az NB I-es Siófokot sodorta Kovács Tamás együttese elé – a Balaton-partiak jelentős játékerőt képviselnek, tíz idegenlégiósuk van. A találkozó első tíz percében tudta tartani a tempót a házigazda együttes a Siófokkal, még egy gólos előnyük is volt. A lendület aztán elfogyott a mislenyieknél, és már az első félidőben tetemes előnyre tettek szert a vendégek. A második játékrészben a közönség ugyanolyan lelkesen biztatta kedvenc csapatát, mint a találkozó elején. hatalmas ováció követett minden egyes hazai találatot. A Siófok végül nagy árnyú győzelmet aratott az egy osztállyal lejjebb szereplő Kozármisleny felett, így ők mentek tovább a kupában.

Kovács Tamás vezetőedző elmondta, a Siófokkal lehet népszerűsíteni a kézilabdát a megyében, nekik pedig ez a céljuk. Az látszik, hogy a két csapat még nincs egy súlycsoportban.

A másik NB I. B-s baranyai csapat, a Mohácsi TE is hazai pályán játszott a második fordulóban. Borbándi István együttese a Nemzeti Kézilabda Akadémiát kapta ellenfélnek, amellyel jól ismerik egymást, hiszen mindketten a másodosztály Nyugati csoportjának tagjai. A találkozó drámai küzdelemben 30:30-as döntetlennel ért véget, a kiírás értelmében a döntetlennel a vendégek jutottak tovább.