Boccia Magyar Kupa

Sport

November 11-12-én rendezték a pécsi Gandhi sportcsarnokban a Boccia Magyar Kupát. Külön értéket képvisel a pécsi boccia-verseny, amely évek óta biztos pont a hazai versenynaptárban és a sportág kiemelkedő hazai sporteseménye. Az idei megmérettetés érdekessége, hogy már a PTE-PEAC parasport szakosztályának színeiben indultak a pécsi versenyzők.

A fogyatékos emberek a sport segítségével bebizonyíthatják, hogy ugyanolyan csúcsteljesítményekre képesek, mint ép embertársaik, ugyanolyan jól esik este leugrani nekik is kosarazni, bocciázni, asztaliteniszezni, vagy röplabdázni, mint ép társaiknak. A boccia egy olyan tevékenység, amelyhez a súlyosan mozgáskorlátozott emberek által is elsajátítható magas szintű képességekre van szükség. A boccia a tudás, a képesség és a stratégia játéka, egyben paralimpiai sportág. 11 éve Pécsett rendezik a Boccia Magyar Kupát. Idén november 11-12-én, a Gandhi sportcsarnokban volt a verseny.

 

2014 novemberében a PTE-PEAC parasport szakosztállyal bővült, a rektori program pedig tartalmazza egy parasport centrum létrehozását is az egyetemen. A Lendület SE ennek a szakosztálynak lett a tagja a közelmúltban. Külön értéket képvisel a pécsi boccia-verseny, amely évek óta biztos pont a hazai versenynaptárban és a sportág kiemelkedő hazai sporteseménye. A bajnokságot a magyar Paralimpiai Szövetség bonyolította le.

 Eredmények:

BC 1-2:

Nagy Vivien – MDSE (Budapest)

Pálinkás Zoltán – KMSE (Kecskemét)

Kalános Róbert – KMSE (Kecskemét)

BC 3:

Abramov Daniel – MDSE (Budapest)

Edelényi Márton – MDSE (Budapest)

Majercsik Zoltán – MDSE (Budapest)

BC 4:

Hegedűs László – SZMA (Szeged)

Szabó Alexandra – MDSE (Budapest)

Kéri Zsanett – Összetartás SE (Szombathely)

Hazai 1:

Gilicze Zsolt – SZMA (Szeged)

Hopka Katalin – MÁI SE (Budapest)

Fodor Andrea – MÁI SE (Budapest)

Hazai 2:

Kovács Katalin – SZMA (Szeged)

Virágh Attiláné – PTE PEAC (Pécs)

Sipos András – PTE PEAC (Pécs)