Élcsapatok érkeztek a megyébe a Labdarúgó Magyar Kupában

Sport

A PMFC és a Mohács labdarúgócsapata sem bírt élvonalbeli riválisával a Magyar Kupa szerdai játéknapján. A Kozármisleny ugyan nem NB I.-es riválist kapott, ám így sem volt sokkal könnyebb dolga. Németh Zsolt gárdája a másodosztályú Gyirmótot látta vendégül, és bizony egy végletekig kiélezett csatát hozott a párharc.

Az élvonal bajnokát, a Budapest Honvédot kapta ellenfélnek a Magyar Kupában a PMFC. Ennek ellenére a meccs elején majdnem megszerezte a vezetést a Pécs, Bata Kristóf egy picit hibázott, a kapufát találta el. Nem sokkal később Holender Filip pontosabban célzott, megszerezte a vezetést a Honvédnak. Ekkor sokan gondolhatták, hogy majd több góllal nyernek a vendégek, de nem így történt. A folytatásban ugyanis nem látszott, hogy kétosztálynyi különbség lenne a csapatok között, derekasan küzdöttek a fiúk, és teljes erőbedobásra késztették ellenfelünket. Mindez azonban sajnos nem volt elég az egyenlítéshez, csak gólszerzési lehetőségeik voltak a pécsieknek.

A Mohács is egy hazai sztárcsapatot látott vendégül a Magyar Kupában, de ellentétben a PMFC-vel, az MTE-nek nem volt esélye. A félig-meddig tartalékosan felálló Videoton már az első félidőben eldöntötte a meccset. Végeredmény: Mohácsi TE–Videoton: 0-4

A Kozármisleny ugyan nem NB I.-es riválist kapott a Magyar Kupában, ám így sem volt sokkal könnyebb dolga, mint a Pécsnek vagy a Mohácsnak. Németh Zsolt gárdája a másodosztályú Gyirmótot látta vendégül, és bizony egy végletekig kiélezett csatát hozott a párharc. A vendégek csak a hosszabbításban, a a 117. percben tudtak gólt szerezni, ezzel ők jutottak tovább a Magyar Kupában.