Horváth Juditra emlékezünk

Sport

Szeptember 12-én volt 20 éve, hogy örökre távozott közülünk a pécsi kosárlabdázás egyik ikonja, Horváth Judit. Kedden koszorúzással és nosztalgia mérkőzéssel emlékeztek rá családtagjai, egykori csapattársai, edző, barátai és a pécsi szurkolók.

Horváth Judit emlékére szervezett mérkőzés előtt Sztojkovics Éva, a Népjóléti és Sport Bizottság elnöke, Horváth Judit korábbi csapattársa és barátja, Páva Zsolt polgármester, és Vári Attila, a Lauber Dezső Sportcsarnokot üzemeltető PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója koszorút helyezett el a pécsi kosárlabdacsapat egykori kapitánya emlékére állíttatott Kosárlabdázónő szobornál a sportcsarnok parkjában.

Családtagjai, játékostársai, edzői, barátai, a kosárlabdabarátok máig jó szívvel emlékeznek Horváth Juditra, ennek jegyében szervezett a PEAC-Pécs kosárlabdacsapata a PSN Zrt. és Lantos Zsolt közreműködésével egy emlékmeccset az egykori neves játékostársak részvételével, amely szeptember 12-én 16.30-tól játszottak a Pécs és a Nosztalgia Válogatott néven felálló gárdák főszereplésével.

A Pécset Rátgéber László és Vertetics István vezényelte, ellenfelük kispadján pedig Tursics Sándor és Lukács Béla foglalt helyet.

A két csapat összeállítása volt:

Pécs: Anitics Lívia, Csák Magdolna, Darida Csilla, Hoffman Petra, Iványi Dalma, Keller Annamária, Sztojkovics Éva, Veress Judit, Heller Anita, Donkó Orsolya, Antolovics Adél, Tahi Bernadett, Kiefer Csilla, Russai Petra

Nosztalgia Válogatott: Kosjár Katalin, Károlyi Andrea, Béres Tímea, Englert Orsolya, Bíró Anikó, Hagara Zsuzsanna, Papp Krisztina, Bagoly Vera, Bukovszki Mónika, Ambrus Erzsébet

Szeptember 13-án, Juci egykori iskolájában, a Kovács Béla Általános Iskolában is a tiszteletére játszanak a diákok és a tanárok.