Mecsek Rallye

Sport

Bár vasárnap egyetlen gyorsaságit sem nyert, így szombati előnyének felét riválisai lefaragták, a győzelmet taktikus autózással mégsem engedte ki a kezéből Herczig Norbert, aki az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye győzelme mellett az utolsó, egri futam végeredményétől függetlenül már most megszerezte 4. abszolút magyar bajnoki címét is.

Pénteken a már megszokott prológgal vette kezdetét az 51-dik Mecsek Rallye. A mezőnyben több pécsi és baranyai versenyző is feltűnt. A Király Racing Team a tavalyi eredményt szerette volna megismételni vagy túlszárnyalni. Akkor kategóriájukat megnyerték, a Historic versenyben pedig abszolút harmadikak lettek.

Ahogy azt sejteni lehetett, alapvetően az éves pontvadászat első helyéért még csatában lévő két páros, azaz Herczig Norbert és Bacigal Igor, valamint Hadik András és Kertész Krisztián küzdelméről szólt az idei verseny, melybe csak néha szólt bele egy-egy másik pilóta.

Vasárnap a Mecsek Rallyekon régen látott verőfényes napsütésben rengeteg néző várta Orfűn és Árpádtetőn az ORB mezőnyét a pályák mentén. Több kerék nem bírta a versenyt, Királyéknak és Szaueréknak is félre kellett állniuk kerékcserére. A második körben az árpádtetői szakaszt Hadikék, az Orfűt Rangáék nyerték – mindez azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy Herczig Norbertet bármelyikük is megfossza a győzelemtől. A céldobogón így ők vehették át a legnagyobb, győztesnek járó serlegeket, miközben az immár 4. abszolút magyar bajnoki címükért járó gratulációkat is fogadták az ünneplőktől.

Legjobb pécsiként az abszolút 4. helyen Ranga Péter ért célba, aki a rutinos Szőke Tamás navigálásával mindkét szombati Orfű – Ranga László út, azaz az édesapjáról elnevezett gyorsasági szakaszt megnyerte.

A Mecsek Rallyen tehát eldőlt az abszolút magyar bajnoki cím sorsa is. A győztes Herczig Norberték így az utolsó, egri futamon már nem is indulnak, Hadik András ugyanis ottani győzelme esetén is legföljebb egyetlen pontra megközelíteni tudná, megelőzni már nem Herczigéket. De addig az ő autóját is igencsak rendbe kell hozni.