Továbbjutott a Kézilabda Magyar Kupában a Kozármisleny

Sport

Nem volt kérdéses, hogy a Kozármisleny SE felnőtt női kézilabda csapata továbbjut-e a következő körbe a Magyar Kupában: bár az edző szerint felszabadultabban is játszhattak volna, magabiztosan győztek Kovács Tamás tanítványai a Csurgó ellen.

Hazai pályán egyértelműen a Kozármisleny SE volt a mérkőzés esélyese, s ennek megfelelően alakult a Csurgó elleni Magyar Kupamérkőzés. Az első félidőben nagyon kevés gól esett, a házigazdák is csak kilencszer találtak be, de így is jelentős előnyre tettek szert a szünetig a mislenyiek. A második félidőben aztán eredményesebben támadtak a lányok, ebben a harminc percben tizenhat gólt szereztek, s végül 25-18-ra nyertek.

- A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, de nem tudtak igazán felszabadultan kézilabdázni a lányok. – mondta a mérkőzés után Kovács Tamás vezetőedző.

- Sokkal felszabadultabban kell játszani ezt a játékot! Nem tehetünk mást: tovább kell dolgoznunk és mentálisan erősebbé kell válnunk annak érdekében, hogy görcsmentesen kézilabdázzunk! – tette hozzá Kovács Tamás.

A Kozármisleny SE hármas célt határozott meg a szezon elején. A legfontosabb, hogy bent maradjon a csapat az NB I/B-ben, hiszen idén öt kieső lesz a bajnokságban. A vezetőedző szerinti reális cél az ötödik-hatodik hely megszerzése, de a lányok még ennél is nagyobbat ígértek: szerintük a dobogón is végezhet a csapat.