89 millió forintból bővítik a dunaföldvári bölcsődét

Tolna

Tizenkét férőhellyel bővítik a dunaföldvári bölcsődét. A TOP-pályázat útján elnyert 89 millió forintból valósul meg a fejlesztés.

Százszázalékos támogatást kapott bölcsődéjének fejlesztésére a város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az elnyert 89 millió forintból tizenkét férőhellyel bővítik a létesítményt, s az eddigi kettő helyett három csoportban fogadják majd a kicsiket. Mindez három új munkahelyet is jelent.

A kivitelezés napokon belül megkezdődik, tegnap választottak kivitelezőt. Horváth Zsolt polgármester arról számolt be, hogy öt pályázó volt: helyből, Bács megyéből, Szekszárdról és a fővárosból. A legjobb ajánlatot a dunaföldvári Földvár-Terv Kft. adta. A munkához a tervek szerint hétfőn kezdtek hozzá.

Elkezdődött a nyári szünet, így szeptember 1-jéig azokat a feladatokat végzik el, amelyek zavarnák az intézmény hétköznapjait. A további teendőket majd úgy ütemezik, hogy ne akadályozzák a bölcsődei nevelő munkát, részletezte a városvezető. Elmondta, hogy az épület bővítésére nincs szükség, átalakítással el lehet helyezni az újabb csoportot. A kivitelező a fűtési- és a szellőző rendszereket korszerűsíti, a projekt része a hőszigetelés, a tető átrakása, a kerítés, az udvar és a bölcsődei játszótér megújítása.

Horváth Zsolt szerint örömteli, hogy több év után emelkedett az éves születési szám. A dunaföldvári bölcsőde fejlesztése a gyermekjóléti alapellátáshoz való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgálja. Fő cél, hogy a kisgyermeket nevelők munkavállalását támogassák. Miután sikerrel pályáztak, a fejlesztés a város költségvetését nem terheli.

Jelenleg huszonhat gyermek van beíratva a dunaföldvári bölcsődébe, amely mostanáig a D-B-M Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde egyik tagintézményeként működött. Augusztus elsejétől új státuszban a földvári Eszterlánc óvodával közös fenntartású. Bálint Erika, a bölcsőde vezetője elmondta, heten vannak a két technikai munkát végző kollégával együtt. Természetesen a jövő tanévtől, amikor három csoportban negyven gyermek jár majd a bölcsődébe, bővül a kollektíva is.