A paradicsompusztai gyerekekért futnak szombaton

Tolna

Második alkalommal szervez futóversenyt a Paradicsomi Gyermekekért Alapítvány, a paradicsompusztai intézmény neveltjei javára. A befolyt nevezési díjakból fejlesztő játékokat szeretnének vásárolni az intézményben oktatott középsúlyosan fogyatékos gyermekek számára.

Szombaton 10 órakor veszi kezdetét a paradicsompusztai gyerekek – Tolna Megyei Önkormányzat Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Berkes János Tagintézmény diákjai – javára szervezett futóverseny. Tamás Zsolt, bonyhádi ironman vezeti le az eseményeket, a versenyzők Seres Vivien fitneszedzővel melegíthetnek be a rajt előtt. Választani 5, 12 és 21 kilométeres távok közül lehet, a futók Tabód és Kisdorog irányába indulnak el. A leghosszabb távot bevállalók elfutnak egészen Tevelig, majd onnan vissza. Az indulókat három helyen is frissítőpontok várják, majd a beérkezéskor zsíros kenyérrel, forró teával és kávéval vendégelik meg őket. Minden célba érkező emléklapot kap. A befolyt nevezési díjakból fejlesztő játékokat szeretnének vásárolni az intézményben oktatott középsúlyosan fogyatékos gyermekek számára.

Tavaly nagyon jól sikerült a verseny, közel kétszázan álltak rajthoz, és több mint háromszázezer forint gyűlt össze. Az adományokból udvari fa játékokat vásároltak, így több különböző hintával és egy kis kuckóval is gyarapodtak a gyerekek.

Idén az eseményt több vállalkozás, a zombai, a teveli és kisdorogi önkormányzat támogatja. A bonyhádi önkéntes tűzoltók és rendőrök, valamint a zombai polgárőrség tagjai működnek közre a lebonyolításban.