A védőoltások költségét átvállalja az önkormányzat

Tolna

Ötven gyermeknél átvállalja a költségeket az önkormányzat. Képviselő-testületi ülést tartottak Bátaszéken.

December 14-én, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen megtárgyalták és elfogadták a Bátaszékért Marketing Nkft. és a Bát-Kom 2004 Kft. jövő évi üzleti tervét és az idei évről történő beszámolót. Dr. Bozsolik Róbert elmondta, a két cég száz százalékban önkormányzati tulajdonban van. A városi turisztikai programokért is felelős Marketing Nkft. 2018-ban 67, 5 millió forintból gazdálkodhat majd, a Bát-Kom pedig 142,7 millió forintból.

Az egyik önkormányzati bérlakás – a Budai út 56–58. – felújítási tervét is jóváhagyták a képviselők. Az önkormányzat erre a háztömbre 7,7 millió forintot kíván fordítani. A közművelődési, oktatási, ifjúsági és sport bizottság nem képviselő tagja, Csaba Tóth Zsófia egyéb elfoglaltságára hivatkozva lemondott, helyette Pomsár Szilvia folytatja a munkát.

A testületi ülés egyik fontos témája az volt, hogy jövőre védőoltási programot indít az önkormányzat. Dr. Bozsolik Róbert elmondta – a megyében úttörőként –, felvállalták, hogy 50 csecsemőnek, kisgyermeknek átvállalják a bárányhimlő és a rotavírus elleni védőoltás költségét, ami darabonként 30 ezer forint körül van. A támogatást a szociális rászorultság figyelembevételével ítélik oda.

A Bátaszéki Sport Egyesület részére megszavazták a TAO sportfejlesztési támogatáshoz az önerőt. A pénzből a sportpálya fenntartásához szükséges eszközöket, gépeket vásárolják meg.