Centrumban a szakképzés: rendhagyó program Bonyhádon

Tolna

A szakképzés állt a középpontjában annak rendhagyó bonyhádi rendezvénynek, a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című hároméves uniós pályázati program keretében zajlott.

Rendhagyó rendezvényt tartott a Völgységi Múzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Oktatási és Módszertani Központja, a Szekszárdi Szakképzési Centrum, valamint utóbbinak a Perczel Mór Szakképző Iskolája, a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című hároméves uniós pályázati program keretében. Ugyanakkor része a rendezvény a múzeumok őszi fesztiváljának is.

Mint dr. Szőts Zoltán, a múzeum igazgatója elmondta, a program centrumában az idén a szakképzés áll. A rendezvényre meghívták az általános iskolák, a három völgységi szakképző intézmény és a velük kapcsolatban álló gazdálkodó szervezetek, valamint bankok képviselőit. Előadás hangzott el a bonyhádi cipőgyártás 100 évéről, ismertette képzési ajánlatait a Perczel Mór Szakgimnázium, valamint a szakképző iskola.

Dr. Szőts Zoltán rendhagyó tárlatvezetést tartott: a Ház és Ember című állandó kiállítás anyagát speciális szemszögből megvilágítva, a bonyhádi képzési kínálathoz igazítva mutatta be. A programot ötórai tea és kötetlen beszélgetés zárta.