Egy város, amely nekünk épül

Tolna

Háromszázmillió forintos beruházás valósul meg az ipari parkban. A Bonycom Közüzemi Nonprofit Kft., az önkormányzattal konzorciumban adta be: „Völgységi ipari park bővítési lehetőségeinek megteremtése” című pályázatát. A Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében 300 millió forint támogatást nyertek, amelyből egy 1200 négyzetméter alapterületű ​csarnokot építenek​.​

„Egy város, amely nekünk épül”, ez a szlogen a mottója annak a tudatos városépítésnek, amely tervezés szinten két évvel ezelőtt kezdődött, és amelynek eredményeit már több helyszínen is látni lehet Bonyhádon. A beruházások pályázati és kormányzati​ támogatással valósulnak meg: 12 beadványból 12 lett nyertes, ami közel 4 milliárd forint támogatást jelent. Ilyen fejlesztés azon csarnok építése is, amelynek alapkövét ma tesszük le – mondta Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, a projektünnepségen.

A Bonycom Közüzemi Nonprofit Kft., az önkormányzattal konzorciumban adta be: „Völgységi ipari park bővítési lehetőségeinek megteremtése” című pályázatát. A Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében 300 millió forint támogatást nyertek, amelyből egy 1200 négyzetméter alapterületű ​csarnokot építenek​.​

– Sokan emlékszünk arra, amikor 2003-ban a Salamander bejelentette, hogy 1300 főt bocsájt el – idézte fel Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, ez válsághoz vezetett a Völgységben, de azon úrrá tudtak lenni, a város bizonyított, fejlődésnek indult, többek között ipari parkot adtak át, és azt folyamatosan fejlesztik is.

Frei István, a ​ rendezvénynek helyet adó​ Schäfer-Oesterle Kft. ügyvezető igazgatója azt is tudatta​ a programon​, hogy a csarnokban a Lamborghini új városi terepjárójának belső ajtókárpitja fog készülni. Plusz ötven fő foglalkoztatását tervezik, és a várossal együttműködésben képzési programot is indítanak.