Szekszárd Büszkesége kitüntető címeket adtak át

Tolna

Djokics Zseljko kapta a „Szekszárd Edzője 2017.” díjat, Theodoreán Alexandra pedig a „Szekszárd Sportolója 2017.” elismerést.

Djokics Zseljko, a Kosárlabda Sport Club Szekszárd edzője a „Szekszárd Edzője 2017.”, Theodoreán Alexandra, a KSC játékosa pedig a „Szekszárd Sportolója 2017.” elismerést vette át a Szekszárd Büszkesége 2017. díjátadó ünnepségen csütörtökön, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban. A vajdasági Újvidéken született Djokics Zseljko sógora, Rátgéber László invitálására jött Magyarországra 2005-ben. Pécsett 2010-ben lett vezetőedző. A 40 éves szakember időközben a magyar kosárlabdázás egyik legismertebb és legelismertebb edzői közé került, rengeteg siker fűződik a nevéhez. A KSC Szekszárdot 2016. február óta irányítja. Idén tavasszal szenzációs szezont hagytak maguk mögött. A KSC az alapszakaszt az első helyen zárta, 20 meccséből 17-et megnyert, a rájátszás negyeddöntőjében a Vasast, az elődöntőben a Ceglédet búcsúztatta. A soproniak elleni fináléban 3-1-re maradtak alul, de ezzel is kivívták – a szekszárdi kosárlabdázásban először – a nemzetközi kupaszereplést. 2009-ben FIBA Instructor lett, és a négy legtehetségesebb edző közé választották Európában. Volt az U18-as és U20-as magyar leányválogatott edzője is.

Theodoreán Alexandra Baján született, hétévesen ismerkedett meg a kosárlabdával. Felnőtt pályafutása anyaegyesületében, a Bajai NKK-ban indult, a KSC Szekszárdban immár ötödik szezonját kezdte meg. Zseljko Djokics keze alatt rengeteget fejlődött az elmúlt évben, a honi élvonal egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát. Csupaszív ember, a csapat legjobb védőjátékosa, évek óta csapatkapitány. Mindig lehet rá számítani, a pályán és azon kívül is, a közönség egyik kedvence. 2016-ban a 3×3 Európa-bajnokságon első helyet szerzett, 2017-ben második lett csapatával a magyar bajnokságban, szintén 2017-ben a 3×3 Világbajnokság második helyezettje. A FIBA a hivatalos honlapján tette közzé, hogy Alexandra lett az év végi világelső a nőknél a 3×3-as szakágban. 

A Szekszárd Büszkesége kitüntető címet olyan kiváló sportteljesítményt elért sportolók és edzők, kiemelkedő művészeti, kulturális eredményt nyújtók, illetve a tudományok területén elért rendkívüli eredményeket produkálók kaphatják, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a város országos vagy nemzetközi hírének növeléséhez. Ács Rezső polgármester köszöntőjében elmondta: az idei kiemelkedő esztendő a tehetségek szempontjából. Úgy véli, hogy egy város ereje így is mérhető, Szekszárd neve pedig ilyen téren is egyet jelent a minőséggel. Többen vannak olyanok a díjazottak között, akik nemcsak hazánkban, de az országhatáron túlra vitték a település jó hírét. A polgármester arról is beszélt: önmagában a tehetség kevés lett volna, a büszkeségek sikerének kulcsa a munka. Ács Rezső bízik abban, hogy a 2018-as legalább olyan jó év lesz, mint amilyen a 2017-es.