Tolna megyében közel 300 millió forintot osztottak ki

Tolna

Tizenhat Tolna megyei vállalkozás szerepelt sikeresen a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” elnevezésű pályázaton.

Erről számolt be csütörtökön dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott és dr. Gonda Ádám, a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának osztályvezető-helyettese. A bonyhádi és a dombóvári járásból 1-1, a tamási és a paksi járásból 3-3, a szekszárdiból pedig 8 vállalkozás pályázott sikerrel. A pályázat a vállalkozások eszközberuházását támogatta, amelynek feltétele volt a foglalkoztatás-bővítés. 

– Nem regisztrált munkanélküliek után 1,5, a hivatal által kiközvetítettek után 2, közfoglalkoztatottak után 2,3, hátrányos munkaerőpiaci járásból érkezők után pedig 2,7 millió forintos támogatáshoz lehetett hozzájutni – mondta dr. Horváth Kálmán. A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a rendelkezésre álló tízmilliárd forintos keretből Tolnában 297 milliót osztottak ki, ezzel 146 regisztrált álláskeresőt sikerült tartós munkahelyhez juttatni. – Szeretném buzdítani a vállalkozásokat, hogy pályázzanak, mert megéri. Figyeljék a kormányhivatal honlapját, és keressenek bennünket, munkatársaink minden segítséget megadnak ahhoz, hogy sikeres legyen a pályázatuk! – fogalmazott a kormánymegbízott.

A termelői szektorból 9, a szolgáltató szektorból 6, a kereskedelmi ágazatból egy vállalkozás pályázott sikerrel – összegzett dr. Gonda Ádám.