Töretlenül fejlődik Bonyhád városa

Tolna

Áttekintették a településfejlesztési stratégia állását, vállalkozói szerződés módosításáról és a Bursa Hungarica ösztöndíjról is döntöttek Bonyhád képviselői legutóbbi ülésükön.

Az október 5-i tanácskozásukon egy perces néma felállással emlékeztek a bonyhádi városvezetők Papp Zoltánra, a képviselő-testület egykori tagjára, aki életének 61. évében elhunyt – tette közzé Vizin Balázs, az önkormányzat kommunikációs munkatársa. Ezt követően vette sorra a grémium azt a 22 napirendi pontot, amelyekről a nyílt ülésen határoztak.

Az elmúlt ülés óta végzett munkáról szóló beszámolónál többek között előkerült a szeptember 30-i Richter Egészségváros rendezvény, amit Markovics Mihályné képviselő fontosnak és sikeresnek nevezett, a település lakosságszáma és a befolyt összeg arányát tekintve a második helyet foglalják el a sorozat eddigi állomásainak rangsorában. Döntöttek a képviselők a sportcsarnok kivitelezést végző Bátépker Kft.-vel kötött vállalkozói szerződés módosításáról, amit a műszaki ellenőr által is jóváhagyott pótmunkák elvégzése indokolt. – Mindenki érzi a sportcsarnok hiányát, hiszen hétfőtől vasárnapig kihasználtan működik. Ugyanakkor az a legfontosabb szempont, hogy olyan korrekt, pontos kivitelezés készüljön, ami lehetővé teszi egy olyan létesítmény megépítését, ami várhatóan évtizedekig szolgálja a helyi és a térségben élő lakosságot – indokolta a döntést Filóné Ferencz Ibolya. Az elfogadott módosítás értelmében a vállalkozói szerződés határidejét idén októberről 2018. január 31-re módosította a testület.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia állásáról szóló előterjesztést is a nyílt ülésen tárgyalta a grémium. Dr. Puskásné dr. Szeghy Petra jegyző ennek tartalmát ismertetve egyebek mellett kifejtette, az elfogadott ITS 2020-ig határozza meg az középtávú átfogó és városi szintű tematikus célokat, elengedhetetlen a város eredményes fejlesztéseinek, pályázati forrásainak összehangolása céljából.

A tematikus célokat sorba vették, ezek közül jelenleg is több igen jelentős beruházás zajlik, mint a Perczel utca, vagy a Nepomuki Szent János-híd felújítása vagy éppen a művelődési központ körüli rendezvénytér kialakítása.

– Ahogy azt polgármester többször kiemelte, a TOP-támogatásoknak köszönhetően 2017-ben 3 milliárd 360 millió 425 ezer 371 forint fejlesztési forrást nyert Bonyhád. Ez az összeg kiegészülve a város költségvetésében biztosított önerős beruházásokkal nagyban hozzájárult és hozzájárul, hogy megvalósítsuk Településfejlesztési Stratégiánk tematikus céljait – hangsúlyozta dr. Puskásné dr. Szeghy Petra. Többek között arról is döntöttek a városvezetők, hogy a korábbi évek gyakorlatát követve, továbbra is segítik a főiskolás, egyetemista fiatalokat a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázattal, amelynek részleteit a város honlapján, a hirdetmények menüpontban is megtalálják az érdeklődők.