Tűz ütött ki egy tízemeletes lakóházban Pakson

Tolna

Kigyulladt egy lakás egy tízemeletes lakóház legfelső emeletén Pakson, a Babits Mihály utcában. Személyi sérülés nem történt. Az eset miatt 19 főnek kellett elhagynia az épületet.

A paksi tízemeletes lakóépület legfelső szintjén keletkezett tűz oltását a paksi és a szekszárdi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel végezték, a helyszínen három gépjármű fecskendővel, egy magasból mentő szerrel és egy vízszállítóval dolgoztak. A tűzoltás vezetését a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte.

A tüzet a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megfékezni, de a legfelső emeleten lévő lakás egyik szobája teljesen kiégett. A tűzoltók átvizsgálták az épületet további izzó részek után kutatva, eloltották a még esetlegesen parázsló részeket és átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket. Az átvizsgálás során megállapították, hogy a tűz sem az érintett lakás alatti ingatlanra, sem a tetőre nem terjedt át. A kigyulladt lakásban senkit nem találtak a tűzoltók.

A tűzeset miatt 19 főnek kellett elhagynia az épületet. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okának megállapítására tűzvizsgálati eljárás indult. A tűz oltását csütörtök este 18:30-kor befejezték a tűzoltók, a lakók visszatérhettek otthonaikba. A tizedik emeleten lévő lakás erkélyén kiépített klímaberendezés kültéri egysége teljesen kiégett, azonban az átvizsgálás megállapította, hogy a tűz a lakás belső helységeire a gyors és szakszerű beavatkozás miatt nem terjedt át, a belső szoba csak erősen kormozódott, tájékoztat a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.