Kultúrszoba

Benne:

- A szekszárdi szüreti kulturális kavalkád talán legkülönlegesebb produkciója zajlott már nyitó napon amikor a az Eszencia Magyar Cuvé zenekar tagjai álltak a Vármegyeháza színpadára. Aki szereti a zenei műfajok keveredéséből kialakuló különleges élményt nem csalódott. Igazi különlegességben lehetett része.

- Van abban valami báj amikor pici gyerek kiáll és elmeséli főleg nagyközönség előtt kedvenc meséjét. Küzd önmagával a feladattal és még időnként élvezi is  a helyzetet. És közben nm is tudja mennyi minden fejlődik benne. Medinán már több mint két évtizede annak hogy
 az ovisoknak mesefesztivált rendeznek.

- 115 éves a Halasi csipke. Történetét átfogó több mint 50 csipkéből álló utazókiállítása most Paksra, a Csengey Dénes Kulturális Központba érkezett. A világ több híressége kapott halasi csipkét a magyar állam ajándékaként, úgy mint II.János Pál Pápa, Bush amerikai elnök felesége, a japán császárné vagy II.Erzsébet brit királynő.

- A paksi születésű Péger József alkotóművész 20 éves munkásságát mutatja be az a kiállítás, mely most nyílt a Paksi Képtár Hangárjában. Számtalan témát és technikát fog át a tárlat. Az installációkban is nagy kedvét leli  Péger József.