Kiknek valók a költségvetés készítő szoftverek?

A költségvetés készítő szoftverek előnyei

Ezeknek a szoftvereknek meglehetősen beszédes nevük van. A költségvetések elkészítésében nyújt segítséget nekünk, felhasználóknak, magánszemélyeknek vagy esetleg vállalkozóknak, ha azok vagyunk. Miért is jó, hogy vannak külön költségvetés készítő szoftverek? Már laikusként is kijelenthetjük, hogy a számítógépes munkafolyamat elősegíti, felgyorsítja az adatok bevitelét és tárolását. Sőt! A költségvetés készítő szoftverek legtöbbje rendelkezik saját adatbázissal, attól függően, hogy milyen területre vannak optimalizálva.

Költségvetést nem felesleges készíteni. Sem a vállalkozások számára, sem pedig családi/háztartási verzióban. Miért is? A vállalkozók szemében egyértelmű, hogy költségvetés hiányában lehetetlen eligazodni a havi és éves kiadásokon és bevételeken, ahogy a nyereség kiszámolása is problémát okoz. Arról nem is beszélve, hogy így nehéz meghatározni, hol húzzuk meg a gyeplőt és hol van szükség több befektetésre a vállalkozás sikeres üzemetetéséhez. A pénzügyi tudatosság szó szerint és képletesen értve is kifizetődő. Hacsak nosztalgiából nem ragaszkodunk a kockásfüzethez vagy nem vagyunk törzsgyökeres Excel rajongók, a költségvetés készítő szoftverek a legjobb barátaink lehetnek. Nem csak a pénztárcánk hálálja meg, de a pénzzel való bánásmódunkra is pozitív hatással van. A hosszú évekig tárolandó papírtömbökről már nem is beszélve.

A költségvetés készítő szoftverek felhasználási lehetőségei

Magánemberként vagy vállalkozóként is hasznosak a költségvetés készítő szoftverek. Számtalan ingyenesen letölthető, és fizetős verziót találunk az internet, amelyeket érdemes alaposan végig böngészni. Fejlesztőcsapatokként eltérő, hogy mire helyezik a hangsúly a kódolás során. Vannak kimondottan otthoni, lakossági felhasználásra készült költségvetés készítő szoftverek. Ezektől merőben eltérnek az építészeti költségvetés készítő szoftverek. Előbbinél nem annyira, utóbbinál viszont rendkívül széles adatbázis áll a felhasználók rendelkezésére, hogy a beruházások során minél gördülékenyebb legyen a tételezés. Ha építkezni szeretnénk, akkor első lépésként keressünk egyet magunknak. Lehetőleg olyan költségvetés készítő szoftverek között nézelődjünk, amelyek adatbázisát rendszeresen frissítik, és nem ránk hárul az új normagyűjteménye letöltése. Főleg, ha laikusok vagy kezdők vagyunk és nem tudjuk, mi az a normagyűjtemény. Ami mellesleg egy olyan információhalmaz, amely leírja az építőipari termelés túlnyomó részét képző tételeket. Ebből többféle is létezik, de az Európai Uniós csatlakozással az Összevont Építőipari Normarendszer lett az általános.

Szerencsére az igényes szolgáltató erre a problémára is gondol. Sokan betanítást is vállalnak a szoftver licenszének megvásárlása mellé, illetve később is ilyen olyan gondokkal az ügyfélszolgálatuk segítségünkre lesz.

A szoftver felületéhez és az általa tárolt adatokhoz több felhasználó is hozzáférhet és rendszergazdaként megkötéseket is tehetünk, kinek, milyen eléréshez, módosításhoz van jogosultsága. Így bárkit, bármilyen szintű hozzáértéssel, megbízhatunk arra, hogy a kiadásokat és bevételeket bevezesse a rendszerbe anélkül, hogy félnénk, bármilyen zűrt okoz.

A költségvetés készítő szoftverek további nagy előnye, hogy tulajdonképpen árajánlat készítő programként is működnek. Mivel minden lényegi információt a rendszeren belül tárulunk, pontosan tudjuk, hogy miből milyen mennyiségben kell beszereznünk és mennyibe kerül nekünk, és természetesen a munkadíj is szerepel a sorok között. Így voltaképp egy kettő az egyben szoftvert kapunk.

Hol találhatóak meg a költségvetés készítő szoftverek?

Ahogy általában a számítógépes programoknak, úgy ezeknek a költségvetés készítő szoftvereknek sincs fizikai megjelenésük. Talán ezért is sokkolja a vásárlókat, amikor meglátják, sokszor mennyibe kerül egy program. Nem szabad elfelejteni, hogy egy-egy fejlesztés során a programozók akár munkaórák ezreit is beleölik, tesztek során megy át a termék, mire mi a kész felülettel találkozunk. Tekintsük a költségvetés készítő szoftverekre úgy, mint egy ács remekmunkára. Egyből más megvilágításba látjuk a dolgokat. Elég csak behatóbb pillantást vetni a Terc által fejlesztett szoftverekre. Olyan funkciókat és szolgáltatások biztosít a felhasználók számára, amelyekkel igyekszik minden piaci rést lefedni.

Akárhogy is döntünk, egy valamihez tartsuk magunkat: mindig csak eredeti, licenszelt verziót használjunk. Vannak ugyan olyan programok, ahol megállja a helyét a feltört szoftver, de a pénzügy nem ez a terület. Olyan bizalmas információkat fogunk tárolni benne, amelyeknél fontos, hogy ne kerüljön ki a kezünk közül. Egy kalózverziónál sose lehet tudni, mennyire megbízható terméket kapunk.

Kiknek valók a költségvetés készítő szoftverek?

Bárkinek, aki szeretne gördülékenyebben, átláthatóbban dolgozni. Nem csak a közép-és nagyvállalatok számára, de magánvállalkozóknak is hasznosak lehetnek a költségvetés készítő szoftverek.

About the author